[ X ]
[ X ]
[ X ]
Săptămână încărcată pentru ANSA. Vor fi efectuate mai multe controale
23 Aprilie

În această săptămâna Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a planificat mai multe acțiuni, transmite CURENTUL.

Astfel, începând de mâine, o delegație de specialiști ANSA efectuează o vizită de studiu în Cehia, unde vor fi familiarizați cu sistemul de administrare și control în sectorul de agricultură ecologică.

23-27 aprilie

Continuarea vizitei grupului de specialiști de la Rosselihoznadzor la agenții economici producători de mere, în scop de documentare privind condițiile de păstrare a fructelor. Grupul de lucru va fi însoțit de către specialiștii Direcției protecția și sănătatea plantelor ANSA.

Inspectorii ANSA, responsabili pentru sectorul de siguranță a alimentelor vor continua activitățile programate conform Planului oficial de controale a centrelor comerciale , a blocurilor alimentare de la școli și grădinițe. De la începutul anului au fost efectuate 5029 de controale, fiind întocmite 2709 acte de control.

24-27 aprilie

În scop de combatere a comercializării produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților contrafăcute, inspectorii subdiviziunilor teritoriale vor efctua controale inopinate în magazine și piețe agricole.

25 aprilie

Plasarea în magazinele alimentare din Chișinău și din alte localități a primelor boxe ale ANSA pentru colectarea petițiilor consumatorilor. Presa este invitată la eveniment.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților