[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șansele PDM pentru a rămâne la guvernare. Vitalie Gamurari: „PDM a demonstrat că poate guverna”
26 Noiembrie

„Partidul Democrat a demonstrat că poate guverna și își dorește să rămână la guvernare”. Afirmația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al partidului, Vitalie Gamurari, pentru tribuna.md, transmite CURENTUL.

Vitalie Gamurari spune că partidele trebuie să înțeleagă că trebuie să conlucreze în coaliții și alianțe de guvernare pentru interesul cetățeanului, iar PDM va conlucra cu toate partidele care vor accede în Parlament și împărtășesc aceiași viziune.

„Orice partid puternic are o strategie bine pusă la punct, inclusiv pe termen lung și scurt. În ultimii ani, PDM a demonstrat că poate guverna și deci își dorește să rămână la guvernare. Altceva este, că perioada în care la guvernare se află un singur partid, s-a încheiat, cel mai probabil, în 2009, astfel încât clasa politică trebuie să conștientizeze faptul că în viitor partidele sunt sortite să creeze coaliții și alianțe de guvernare. PDM conștientizează acest lucru și nu o dată a declarat că este gata pentru alianță cu toate forțele politice ce vor accede în Parlament după 24.02.2019 cu condiția că acestea împărtășesc viziunile strategice de dezvoltare a țării ale PDM. Ne referim în special la parcursul european al Republicii Moldova. Totodată, este evident că pe anumite subiecte între actorii politici vor apărea divergențe, doar că pe parcursul ultimilor ani, PDM a dat dovadă de maturitate politică, în special prin capacitatea de a găsi acel compromis necesar, care ar satisface interesele părților la negocieri, promovând în final, interesul țării, în general și cel al cetățeanului, în special”, a spus Vitalie Gamurari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților