[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sandu: Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, cauzat de fostele guvernări
15 Septembrie

Șeful statului Maia Sandu declară că salută decizia Uniunii Europene de a acorda Republicii Moldova circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil, informează CURENTUL.

Suma este parte a Planului de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, susținere din partea UE pentru următorii trei ani.

„Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, cauzat de fostele guvernări. Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să relansăm dialogul politic cu Uniunea Europeană și să reluăm asistența financiară”, susține Președintele.

Maia Sandu mai declară că Republica Moldova recâștigă, pas cu pas, încrederea partenerilor strategici.

„Acest sprijin european este și un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăța instituțiile, a combate corupția și a lansa programe de dezvoltare a țării. Banii oferiți acum de UE vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesități, inclusiv pentru combaterea Covid-19 și susținerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. Este un ajutor substanțial și suntem recunoscători pentru el”, se mai arată în declarația șefului statului.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților