[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sandu, despre suspendarea din funcții, de către CSM, a unor judecători: E nevoie de înlăturarea din sistem
25 Iunie

Prim-ministra Maia Sandu susține că o justiție cu persoane dubioase, precum Ion Druță, Radu Țurcanu, Nicolae Clima, Oleg Sternioală, care au executat comenzi politice și au anulat alegeri libere, corecte și recunoscute de comunitatea internațională, nu poate fi considerată independentă, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu a scris că, suspendarea acestora din funcție este una târzie și insuficientă, fiind nevoie de înlăturarea din sistem.

„Desigur că acest lucru trebuie realizat în condițiile în care persoanelor menționate le sunt respectate drepturile de care se bucură potrivit legii. Procesul de curățare a justiției de persoane corupte trebuie să fie unul sistemic și transparent și nicidecum unul singular. Absolut toate persoanele implicate în acte ilegale trebuie pedepsite conform legii. Doar așa procesul poate deveni ireversibil. Guvernarea actuală nu va tolera politizarea sistemului de justiție și va depune toate eforturile pentru ca scenariul de capturare a instituțiilor statului de către un grup de interese să nu se mai repete niciodată în Republica Moldova”, a scris Sandu.

Precizăm că, în ședința de astăzi, CSM a decis înlăturarea din funcții a mai multor judecători, până la finalizarea unei anchete a Inspecției Judiciare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților