[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sancționați pentru încălcarea legislației concurențiale. Peste 3,5 mln. de lei vor ajunge în bugetul de stat
17 Decembrie

Peste 3,5 milioane de lei vor achita în bugetul de stat întreprinderile „Dominic” S.R.L. și „Comerț – Gaz” S.R.L. pentru încălcarea legislației concurențiale. Întreprinderile au încheiat un acord anticoncurențial orizontal de tip cartel dur, participând cu oferte trucate la licitația publică organizată și desfășurată de Î.M. Regia Autosalubritate, ceea ce reprezintă o restricționare gravă a concurenței, transmite CURENTUL.

Totodată, colaborarea efectivă cu Consiliul Concurenței a întreprinderii „Comerț – Gaz” S.R.L. pe parcursul investigației, exprimată prin furnizarea informațiilor solicitate și oferirea detaliilor acordului anticoncurențial încheiat, a întrunit condițiile legale prevăzute pentru aplicarea unei reduceri din nivelul sancțiunii de bază determinat.

Amenda stabilită urmează să fie achitată în decurs de 60 zile în bugetul de stat.

În conformitate cu prevederile legislației în domeniul concurenței sunt interzise, orice acorduri între întreprinderi sau asociaţii de întreprinderi, orice decizii ale asociaţiilor de întreprinderi şi orice practici concertate care au ca obiect sau efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa Republicii Moldova sau pe o parte a acesteia.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților