[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sancționați de ANSA. Inspectorii au aplicat amenzi de circa 40 mii lei în urma controalelor de săptămâna trecută la mai mulți agenți economici
23 Octombrie

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), pe parcursul săptămânii trecute, au fost efectuate 6 controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 6 agenți economici, utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți și 6 depozite pentru păstrarea temporară a PUFFși la 2 magazine specializate în comercializarea fertilizanților. Verificări s-au făcut și la 12 agenți economici, care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare pe piețele interne și peste hotare, transmite CURENTUL.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 47 ferme de bovine, porcine, ovine și caprine iepuri și păsări, 46 de exploatații de animale, 8 deținători de bovine, ovine și păsări de casă, 5 stâne de ovine și caprine, 221 de stupine, 4 bazine acvatice și 2 târguri de animale un unde au efectuat controale planificate și inopinate.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 4 puncte farmaceutice,19 puncte de colectare a laptelui, 4 abatoare, 3 puncte de sacrificare, 2 depozite frigorifice, 2 piețe agroalimentare și 1 magazin de comercializare a produselor din carne. Controlului au fost supuse 2 piețe agroalimentare, o secție de mezeluri,4 brutării, 3 mori, 1 fabrică de producere a vinului, o secție de patiserie, 2 unități de deshidratare a fructelor și 2 depozite de păstrare a produselor alimentare.

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 85 de magazine alimentare,13 gherete alimentare, 4 magazine specializate. Au fost întreprinse vizite de control la 16 săli de festivități, 16 cafenele, 7 baruri, 3 cantine, la 21 blocuri alimentare din instituții școlare, 32 blocuri preșcolare și la un bloc de la un spital raional.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 86 de neconformități, întocmite 91 de prescripții, 41 de procese verbale de contravenție. În urma controalelor au fost aplicate amenzi în sumă de 39 de mii 150 de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților