[ X ]
[ X ]
[ X ]
Salvatorii și pompierii pregătiți să intervină în situații excepționale în timpul sărbătorilor
21 Decembrie

Pe parcursul sărbătorilor de iarnă: Crăciunul pe stil nou, Revelion, dar și Crăciun pe stil vechi pentru a interveni în situații excepționale vor fi pregătiți circa 150 de autospeciale, dar și mai mult de 500 de salvatori și pompieri, transmite CURENTUL.

Totodată, șeful IGSU, Mihail Harabagiu, a menționat importanța măsurilor de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în timpul sărbătorilor. În contextul asigurării securității antiincendiare a cetățenilor, IGSU îndeamnă oamenii să fie foarte prudenți în perioada aceasta în special la amplasarea pomului de Crăciun, utilizarea luminițelor și ghirlandelor de pe brad, dar și utilizarea surselor de încălzire.

Este necesar ca oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și în special: menținerea liberă a căilor de evacuare a persoanelor; întreținerea corespunzătoare a echipamentului electric; menținerea liberă a căilor de acces a autospecialelor de intervenție; prezența mijloacelor de intervenție primară în caz de incendiu.

General-maior Mihail Harabagiu a menționat și importanța Campaniei naționale „O casă protejată, o viață salvată” în rezultatul căreia peste 4 356 de familii au beneficiat de siguranță, fiind instalate 4 406 detectoare de fum în 221 localități din 28 de raioane ale țării.

Mai mult, toți care vor să vadă pompierii, salvatorii, dar și tehnica de intervenție într-un alt format sunt invitați la Caravana de Crăciun organizată de Inspectoratul general pentru Situații de Urgență. Evenimentul va fi lansat în capitala țării noastre pe 24 decembrie ora 19.00 în Piața Marii Adunări Naționale.

Lansări similare a Caravanei de Crăciun a pompierilor și salvatorilor vor avea loc pe 25 decembrie în raioanele Anenii Noi, Căușeni, Strășeni și Nisporeni. Aici IGSU părinții cu copii pentru a se putea bucura de sărbătoarea creată. Mai mult, activitatea are și un scop de prevenire întrucât pe lângă surprize și cadouri, mulți dintre participanți vor avea parte și de detectoare de fum care odată instalate în locuințe pot proteja locuitorii de eventuale incendii și intoxicații cu monoxid de carbon. Caravana de Crăciun organizată de salvatori și pompieri se va desfășura pentru al treilea an consecutiv.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților