[ X ]
Salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze corespunzător automobilele
14 Februarie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează că, conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic în apropiere cu teritoriul țării, pe 15 februarie se prevăd condiții meteorologice complicate În această perioadă vor cădea precipitații puternice sub formă de ninsoare, în jumătatea de sud a țării lapoviță și ploaie (15-20 l/m2, izolat 20-25 l/m2). Se vor semnala depuneri de lapoviță pe fire și crengi, pe drumuri se vor forma troiene. În acest context salvatorii îndemnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip, transmite CURENTUL.

Specialiștii recomandă că persoanele care aleg să meargă la drum lung să țină bateria telefonului încărcată, iar în caz de situații de risc să telefoneze de urgență Serviciul 901.

Mai mult, oamenii sunt rugați să evite deplasarea pe porțiuni unde atârnă crengi și cabluri electrice pentru a evita traumatismele.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților