[ X ]
[ X ]
[ X ]
Salvatorii continuă monitorizarea situației în întreaga țară
28 Februarie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI monitorizează situația din întreaga țară în contextul condițiilor meteorologice cu temperaturi joase și averse de zăpadă. În acest sens în stare de pregătire sunt 140 unități de tehnică și 400 persoane gata să intervină pentru acordarea ajutorului oamenilor aflați în situații de risc, transmite CURENTUL.

Starea de pregătire a efectivului de trupă a fost verificată de conducerea IGSU în frunte cu general – maior Mihail Harabagiu, care a îndemnat angajații să fie receptivi la solicitările cetățenilor.

Salvatorii și pompierii sunt la datorie pentru a acorda asistența necesară persoanelor aflate în dificultate.

Astfel, pe parcursul zilei de 27 februarie angajații IGSU al MAI au intervenit cel puțin în 13 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport. Intervenția salvatorilor a fost necesară pe trase din Vulcănești, Căușeni și Râșcani. Oamenii sunt îndemnați să fie precauți, să respecte regimul de viteză și să fie echipați corespunzător.

Mai mult, pentru siguranța cetățenilor traseele din țară urmează a fi patrulate de către angajați MAI, iar conducătorii auto sunt rugați să asculte mesajele autorităților.

În situații cu risc sporit persoanele pot apela de urgență Serviciile 901 și 902.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților