[ X ]
Salvatorii au deblocat ușa unui apartament din Capitală unde o femeie căzuse la podea și nu răspundea solicitărilor medicilor
17 Aprilie

În această noapte, salvatorii Detașamentului Căutare Salvare nr.1 din cadrul IGSU au fost solicitați pe str. Muncești din capitală pentru a interveni la deblocarea unui apartament în care se afla o femeie în vârstă de 67 de ani căzută la podea, transmite CURENTUL.

Apelul la Serviciul 112 a parvenit din partea medicilor care au fost solicitați pentru îngrijiri medicale, dar nu au reușit să intre în apartament, întrucât femeia nu mai răspundea. De urgență, la fața locului, salvatorii au efectuat deblocarea ușii de la intrare, reușind să ofere accesul lucrătorilor medicali către pacientă. Persoana se afla la podea, după ce a căzut în intenția de a deschide ușa. În mai puțin de 5 minute aceasta a primit îngrijiri de rigoare întrucât a suportat hipertensiune arterială. La moment viața acesteia nu este în pericol.

Potrivit datelor IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 50 de situații de risc.

În mare partea acțiunile angajaților Inspectoratului au fost orientate la lichidarea focarelor de ardere, dar și deblocări de uși.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților