[ X ]
[ X ]
[ X ]
Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2022 a fost lansat la USM
1 Septembrie

Ce-a de-a cincea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău a fost lansată astăzi, de Ziua Limbii Române, la Universitatea de Stat din Moldova, Mediacor, informează CURENTUL.

La deschiderea oficială a evenimentului au fost prezenți înalți oficiali de stat din Republica Moldova și din România. Precum ar fi Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Consilierul Prezidențial – Departamentul Cultură, Culte şi Minorități Naționale, Administrația Prezidențială, România, Sergiu Nistor; Vicepreședinta Asociației Editorilor din România, Lidia Bodea; Ministrul Culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan și mulți alții.

Circa 30 de edituri din România și Republica Moldova vor construi un pod literar peste Prut, dar și peste timp, din 30 de mii de volume de carte, exclusiv în limba română. La construcția inedită vor participa: All, Art, Arc, AGIR, Cartego, Curtea Veche, Didactica, Istros, Cartier, Eikon, Gama, Junimea, Lumen, Universitaria, Vasiliana, Epigraf, Eurodidactica, Humanitas, Institutul Cultural Român, Litera, Nemira, Prut, RAO, Sofia, Trei și alte edituri cu renume.

Timp de cinci zile, vizitatorii Bookfest vor avea ocazia să se plimbe printre paginile celor mai proaspete publicații, să participe la lansări de carte, dezbateri literare, ateliere și întâlniri de suflet cu personalități culturale de pe ambele maluri ale Prutului, precum: Adrian Cioroianu, Dumitru Crudu, Radu Paraschivescu, Emilia Șercan, Sorin Ioniță, Sabina Fati, Cristian Preda, Bogdan Crețu, Ciprian Apetrei, Moni Stănilă, Spiridon Vangheli sau Alexandru Vakulovski.

Ediția din acest an se bucură de Înaltul Patronaj al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova: „Mă bucur să fiu aici, în această zi când limba română este sărbătorită la Chișinău, la București, dar și în multe alte țări, acolo unde este vorbită. Salonul Internațional de Carte Bookfest 2022 ne demonstrează că limba română este și se simte acasă pe ambele maluri ale Prutului. Scriitorii din Republica Moldova își editează cărțile la edituri din România: la București, la Iași, la Timișoara sau la Bistrița și în acelați timp, autorii din România găsesc prestigios să editeze cărți la Chișinău. Apreciez această infuzie tot mai concentrată de produs cultural românesc de calitate la Chișinău și, la fel, sunt sigură că prestația oamenilor noștri de creație, a artiștilor noștri este apreciată în orașele din Român5R9A2409 DGF_1906 DGF_2087ia”.

 

Inapoi la arhiva noutaților