[ X ]
[ X ]
[ X ]
SA „Moldovagaz” explică cum va emite factura pentru consumul din luna august: vor fi luați la bază doi indicatori
15 August

SA „Moldovagaz” a venit cu unele precizări pentru consumatori cu referire la citirea contoarelor și perioada de facturare, având în vedere intrarea în vigoare a noului tarif la gaz – 22,99 lei per metru cub (cu TVA), informează CURENTUL.

„SA „Moldovagaz” informează consumatorii finali despre intrarea în vigoare a noilor prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, aprobate prin Hotărârea Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nr.635 din 04 august 2022, și aplicate începând cu 12 august.

– în punctele de intrare în rețelele de transport al gazelor naturale – 18 819 lei/1000m3 (fără TVA);

– în punctele de ieșire din rețelele de transport al gazelor naturale – 19 066 (fără TVA);

– în punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de înaltă presiune – 19 317 (fără TVA);

– în punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de medie presiune – 19 654 (fără TVA);

– în punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de joasă presiune – 21 296 (fără TVA)” – precizează compania.

În aceste circumstanțe, drept bază pentru emiterea facturilor de plată pentru luna august 2022 vor servi prețurile reglementate în vigoare pe parcursul perioadei de facturare.

Astfel, „Moldovagaz” a precizat că în luna august curent procesul de citire a indicațiilor echipamentelor de măsurare în scopul facturării consumului de gaze naturale se va desfășura în perioada:

– 12-15 august 2022– pentru determinarea volumului de gaze naturale consumat până la data intrării în vigoare a noilor prețuri reglementate la gazele naturale;

– 25 august-03 septembrie 2022 – pentru determinarea volumului de gaze naturale consumat după data intrării în vigoare a noilor prețuri reglementate la gazele naturale.

Inapoi la arhiva noutaților