[ X ]
[ X ]
[ X ]
S-au răzgândit! Cei care l-au înaintat pe Volosatîi la șefia capitalei: „Sunt mai buni”
23 Septembrie

Deși, anterior, susțineau că înaintează un candidat unic de dreapta la șefia municipiului Chișinău, astăzi, declară că nu mai sunt siguri în pretendentul anunțat. În acest fel, un grup de intelectuali lansează un apel către forțele de dreapta în contextul alegerilor locale, informează CURENTUL.

De menționat că, acum o săptămână, Boris Volosatîi a fost anunțat candidatul grupului la șefia municipiului Chișinău. Acum, membrul grupului, istoricul Ion Negrei, a oferit mai multe detalii.

„Deși avem încredere în candidatul nostru, nu credem că este unicul și cel mai bun. Sunt mai buni. Chemăm pe toți cei de dreapta să se convoace într-o ședință și să se discute în privința desemnării unui candidat unic la Primăria Chișinău. Domnul Volosatîi are pregătirea pentru Chișinău, dar noi acceptăm și alte propuneri”, a comunicat Negrei.

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a reiterat apelul. „Chemăm partidele de dreapta, chiar și după ce au fost înregistrați în cursa electorală – să discutăm riscul care planează asupra noastră, să scoatem un candidat român în turul doi. Suntem deschiși și să întărim lista de consilieri”, a declarat Costiuc.

La rândul său, Boris Volosatîi s-a referit la candidatura sa la șefia municipiului. „Știu problemele care pot fi soluționate într-un singur mandat, dar sigur trebuie 2 mandate, fiindcă în Chișinău este un dezastru”, a susținut Volosatîi.

În încheiere, un membru al grupului a declarat că, intelectualii sunt gata să renunțe la propriul candidat, doar cu o condiție: că și ceilalți – renunță la candidați, în favoarea unui singur”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților