[ X ]
[ X ]
[ X ]
S-a stins din viață actorul și regizorul Vlad Ciobanu
23 Noiembrie

Cunoscutul actor și regizor Vlad Ciobanu s-a stins din viață, la 22 noiembrie, dimineața, la vârsta de 53 de ani.

Artistul suferea de leucemie acută. Pe lângă aceasta, s-a infectat și cu virusul COVID-19.

Acum două săptămâni, fratele actorului, Vitalie Ciobanu, a anunțat că Vlad Ciobanu a fost internat la Spitalul de Recuperare din Iași, în stare foarte gravă.

Vitalie Ciobanu preciza atunci că infecția a venit pe un fond de slăbiciune și vulnerabilitate maximă a organismului după chimioterapie.

Vlad Ciobanu a fost regizor, actor, profesor de Arta Actorului. A devenit renumit pentru rolul lui Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, în regia lui Emil Loteanu. Este bine cunoscut pentru rolurile jucate pe scenele teatrelor „Luceafărul” și „Eugene Ionesco” din Chișinău. A montat numeroase spectacole pe scene profesioniste din Chișinău, a regizat și interpretat roluri în spectacole radiofonice. A inspirat zeci de tineri actori pe care i-a îndrumat în calitatea sa de profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Discipolii săi activează în toate teatrele importante din Republica Moldova, mulți dintre ei se regăsesc în trupele unor prestigioase colective din România.

Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă din Chișinău – instituție în cadrul căreia realizează proiecte culturale în diverse domenii: arte scenice, literatură, arte plastice, media etc.

Sursa: moldpres.md/ Nicolae Roibu

Inapoi la arhiva noutaților