[ X ]
[ X ]
[ X ]
S-a opus voinței părinților și a ales propria cale. Acum e una din oamenii ce răspund direct de calitatea desfășurării alegerilor în R. Moldova
5 Aprilie

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Rodica Ciubotaru și-a asumat decizia de a studia la Facultatea de Drept de la USM, contrar voinței părinților, care își doreau ca fiica lor să devină profesoară. Timp de 16 ani a fost jurist la o companie cu capital străin, iar din 2016 a fost aleasă vicepreședinte al CEC. Despre activitatea sa profesională, Rodica Ciubotaru ne-a povestit în cadrul proiectului CURENTUL – „Carieră de succes”.

„Provin dintr-o familie de pedagogi. Am absolvit Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din oraşul Orhei şi, în mod firesc, trebuia să devin şi eu profesoară. Cel puţin, aşa planificau părinţii mei. Îşi doreau să le continui vocaţia. S-a întâmplat însă, ca eu să am planuri uşor diferite de cele ale părinţilor şi am decis să urmez Facultatea de Drept, la USM. Cred că a fost o decizie matură şi responsabilă perfect asumată.

În ultimul an de facultate m-am angajat în calitate de jurist la o companie cu capital străin. A fost o perioadă în care am crescut profesional. Au fost 16 ani de muncă, ani în care mi-am dat seama că succesul înseamnă echipă și dedicație permanentă, dar și oamenii care te înconjoară şi cu ajutorul cărora atingi rezultate frumoase. În tot acest timp, am reuşit să fac şi masteratul în drept, specialitatea drept constituţional. Ulterior, în 2016 am fost înaintată la funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale, aleasă în calitate de vicepreşedinte al CEC. Este o funcţie foarte responsabilă, iar această responsabilitate o ai, în primul rând, în faţa cetăţenilor. Eu cred că cel mai important este să fim oneşti atât faţă de propria persoană, cât şi faţă de cetățeni”, ne-a povestit Rodica Ciubotaru.

Despre cheia succesului, vicepreședinta CEC spune că este parcursul firesc al vieții și munca depusă până acum.

„Nu cred că există o cheie a succesului, este parcursul firesc al vieţii şi munca enormă pe care am depus-o în toţi aceşti ani de activitate. De fapt, cred că fiecare atribuie succesului un sens aparte, cel adecvat scopurilor pe care şi le propune să le atingă. În cazul meu, scopul a fost să lucrez şi să evoluez permanent. Trebuie să priveşti mai mult partea pozitivă a lucrurilor şi să îţi insufli ideea că nu există limite. Un rol aparte în atingerea scopurilor cu siguranţă îl are familia, iar familia mea m-a susţinut necondiţionat în tot ceea ce fac. Ea îmi insuflă încredere, iar de aici se dezvoltă şi mai mult simţul responsabilităţii”.

Totodată, Rodica Ciubotaru ne-a spus ce planuri are pentru 2017:

„Eu aştept un an mult mai bun decât anul trecut, pentru că întotdeauna este loc de mai bine. Pe plan profesional doresc ca împreună cu colegii mei să contribui la îmbunătățirea continuă a procesului electoral. Tindem să avem un impact real şi pozitiv asupra democraţiei, să creștem încrederea cetăţenilor. Vom lucra mai mult asupra asigurării egalității de gen, crearea condițiilor pentru participarea nestingherită a tuturor categoriilor de alegători la procesul electoral, dar şi modernizarea procesul electoral prin aplicarea tehnologiilor informaţionale. La fel un lucru important pe care îl voi face în 2017 este să petrec mai mult timp cu familia mea, să consolidez acel sentiment de unitate, pentru că acest lucru îmi dă motivaţie să progresez şi în plan profesional”, ne-a spus vicepreședinta CEC.

ciubotaru2

ciubotaru1

ciubotaru

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților