[ X ]
[ X ]
[ X ]
S.A. „Floarea Soarelui” se adresează Comisiei Situații Excepționale, urmare a deciziei Comisiei pentru Situații de Urgență a municipiului Bălți
14 Aprilie

S.A. „Floarea Soarelui” consideră pripită și nejustificată decizia Comisiei pentru Situații de Urgență a municipiului Bălți de a suspenda activitățile întreprinderii, începând cu ziua de mâine până pe 27 aprilie curent, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, S.A. „Floarea Soarelui” informează că șase dintre angajații săi infectați cu Coronavirus au fost izolați și urmează cursul necesar de tratament, iar cei care au intrat în contact cu aceștia sunt în carantină.

„În același timp, peste 600 dintre angajații noștri, 145 au trecut testul și s-au dovedit a fi negativ. Acești 145 de oameni ar putea asigura munca „Floare Soarelui”, care este o întreprindere strategică în ceea ce privește asigurarea securității alimentare a țării. Mai mult, intenționăm să efectuăm testări ale altor angajați în viitorul apropiat, care ar putea fi, de asemenea, incluși în procesul de producție. S.A. „Floarea Soarelui” regretă că Comisia nu a acordat atenție nici argumentelor noastre, nici specificului întreprinderii, nici asigurărilor noastre prin care ne asumăm responsabilitatea să asigurăm întreprinderea cu tot necesarul pentru producere cu respectarea normelor, specifice pentru perioada în care ne aflăm. În rezultat, efectele social – economice pot fi destul de simțite de cetățeni, inclusiv poate fi majorat prețul unui produs atât de necesar ca untul, pentru că se va recurge la înlocuirea acestuia cu un produs mai scump importat.

S.A. „Floarea Soarelui” propune Comisiei pentru Situații Excepționale să revadă decizia Comisiei din Bălți sub toate aspectele, luând în considerare importanța strategică a companiei și capacitatea ei de a menține procesul de producere cu respectarea normelor. Sperăm la o decizie corectă și bine gândită”, se mai spune în comunicat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților