[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ruxanda Glavan, noua copreședintă a Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE
5 Decembrie

Parlamentul a ales-o vineri, 4 decembrie, cu unanimitate de voturi a deputaților prezenți, pe deputata Platformei Parlamentare „Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan, în funcția de copreședintă a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Ruxanda Glavan a fost propusă în această funcție de Biroul Permanent al Legislativului. Din delegația Republicii Moldova la acest Comitet fac parte 14 deputați, el reunind și europarlamentari care se întrunesc periodic pentru a discuta relațiile Chișinăului cu Bruxellesul, realizarea reformelor și îndeplinirea Acordului de Asociere.

Amintim că vineri, la propunerea Biroului permanent au avut loc mai multe schimbări în conducerea Legislativului și la nivelul comisii parlamentare permanente. Astfel, Parlamentul l-a ales cu votul unanim al deputaților prezenți în sală pe deputatul Partidului Politic „ȘOR”, membru al Platformei „Pentru Moldova”, Vladimir Vitiuc în funcția de vicepreședinte al Parlamentului.

De asemenea, vicepreședintele fracțiunii Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov va conduce Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană, secretarul fracțiunii, Marina Tauber – Comisia pentru mediu și dezvoltare regională, iar secretarul Platformei, Sergiu Sârbu – Comisia pentru securitate națională, apărare și ordinea publică.

Inapoi la arhiva noutaților