[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rută turistică de autobuz, serviciu ghidaj gratuit în centrul Capitalei, crearea Consiliului Oamenilor de afaceri, etc.. Ce alte planuri are Vitalie Marinuța
9 Octombrie

Candidatul Partidului Verde Ecologist (PVE) pentru funcția de Primar General al Capitalei, Vitalie Marinuța, vine cu câteva propuneri pentru a dezvolta afacerile în Capitală și a atrage investiții, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Vitalie Marinuța scrie că își propune să fie un primar pro-business.

„1. Vom crea o subdiviziune, condusă de către unul din vice-primari, responsabilă de dezvoltarea climatului investițional al Municipiului.

2. Vom elabora planul priorităților investiționale ale Municipiului reieșind din Planul General de Dezvoltare. Investițiile în domeniile prioritare vor avea facilități din partea Municipalității.

3. Vom crea Consiliul Oamenilor de Afaceri, în care vor intra experți, nu aliați politici – pentru a identifica împreună soluțiile necesare de creștere economică a orașului și pentru a analiza critic politicile în domeniu ce le voi implementa.

4. Vom implica comunitatea oamenilor de afaceri în procesul de adoptare a deciziilor și de planificare în cele mai importante subiecte de dezvoltare a orașului – de la soluționarea problemei spațiului locativ până la transport, drumuri, infrastructură și locuri pentru afaceri.

5. Vom diminua povara administrativă asupra afacerilor prin implementarea ghișeului unic și eficientizarea lucrului birocratic din interiorul Primăriei.

6. Vom crea și promova obiective turistice în baza patrimoniului arhitectural existent, dar și a noilor locuri pitorești și de interes turistic din oraș.

7. Vom elabora harta turistică a Chișinăului, care să permită o orientare ușoară prin oraș.

8. Vom implementa un serviciu de ghidaj gratuit prin centrul orașului.

9. Vom porni prin oraș o rută turistică de autobuz.

10. Vom introduce un abonament unic pentru toate muzeele din oraș și pentru ruta turistică de autobuz”, scrie Vitalie Marinuța.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților