[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ruslan Codreanu: Este o rușine ce se întâmplă
10 Octombrie

Ex-primarul interimar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, acuză de tergiversare intenționată privind înregistrarea sa în calitate de candidat independent la funcția de primar general al municipiului Chișinău, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Ruslan Codreanu a menționat că, CEC-ul joacă după regulile unora.

„Nu știu exact ale cui reguli, dar nu după cadrul legal și Codul electoral. Noi am început prin faptul că am decis să mergem independent și am colectat peste 10 mii de semnături, care nu au contat pentru organele electorale, din motive abuzive și ilegale. Am continuat să ne facem dreptate. Am fost nevoiți să mergem la Curtea de Apel, au solicitat listele de subscripție și am mers să demonstrăm fiecare semnătură dintre cele 797, din suburbii că sunt oameni reali. Noi foarte mult am sperat că ieri se va pune capăt acestei istorii prin decizia Curții de Apel. Consiliul electoral de circumscripție trebuia măcar ieri să mimeze că se adună în ședință și examinează decizia Curții de Apel”, a precizat Codreanu.

Potrivit lui, este dificil să lupți cu un sistem și cu partidele care sunt la guvernare, care pretind că fac schimbarea.

„Se creează impresia că politicienii își aleg alegătorii și nu invers. Este o rușine ce se întâmplă”, a spus Codreanu.

În context, Ruslan Codreanu a mai spus că, după decizia Curții de Apel, Consiliul Electoral de Circumscripție și Comisia Electorală Centrală au depus recurs la CSJ.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților