[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ruslan Codreanu: „Anul viitor în mun. Chișinău va fi implementată taxarea electronică în transport”
22 Decembrie

Viceprimarul Ruslan Codreanu a salutat votul de astăzi din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) pentru introducerea taxării electronice în transportul public, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, Ruslan Codreanu a menționat că faptul dat va reprezenta o nouă etapă calitativă în dezvoltarea Chișinăului.

„Una din promisiunile pe care mi le-am asumat în calitate de consilier municipal a fost tichetarea electronică în transportul public. Fiind una din priorități, din poziția de viceprimar am monitorizat elaborarea caietului de sarcini, am insistat în comisiile consiliului să fie alocați banii necesari și am urmărit cu atenție ședințele grupului de lucru” a declarat Codreanu.

Totodată, viceprimarul a afirmat că, astăzi, acest proiect a fost votat de CMC, iar la anul vor implementa în practică e-tichetingul. „Sunt sigur că tichetarea electronică va însemna pentru Chișinău o trecere la o nouă etapă calitativă în dezvoltarea transportului public”, a adăugat viceprimarul.

De menționat că, conform studiilor, municipiul anual pierde zeci de milioane de lei din cauza sistemului actual de taxare. „Astfel, fracțiunea PPEM a militat activ pentru introducerea tichetării electronice, marele avantaj al e-tichetarii va fi economisirea banilor și investirea lor ulterioară în modernizarea Regiei Transport Electric și a Parcului Urban de Autobuze”, se spune într-un comunicat de presă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților