[ X ]
[ X ]
[ X ]
România va dona Republicii Moldova alte 100 mii doze de vaccin anti COVID-19
5 Mai

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu anunță că România va dona țării noastre 100 mii doze de vaccin, transmite CURENTUL.

„Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini”, spune Maia Sandu.

De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200 mii de doze de vaccin pe lună.

„Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană. Le mulțumesc din suflet domnului Președinte Klaus Iohannis, Prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri”, punctează Sandu.

În acest context, Maia Sandu a solicitat Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni.

„Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune”, a mai spus Maia Sandu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților