[ X ]
[ X ]
[ X ]
România oferă 650 de locuri în taberele de odihnă pentru cei mai buni elevi din R. Moldova. Detalii!
21 Iunie

Cei mai buni elevi din Republica Moldova vor pleca la tabere de odihnă în această vară, iar cheltuielile financiare vor fi suportate de către Guvernul Republicii Moldova, informează CURENTUL.

Vice-ministru Educației, Lilia Pogolșa, a menționat că, cei mai buni elevi din Moldova se vor odihni la tabere anul acesta.

„Printre numeroase reforme ale Guvernului României se înscrie și faptul de a oferi locuri la tabere pentru elevii din R. Moldova în această vară – 650 de locuri. Am hotărât să oferim aceste locuri pentru olimpici. Acest eveniment, pentru noi, are mai multe semnificații -promovarea dialogului inter-cultural, educarea abilităților de comunicare cu semenii din alte țări, dar și a spiritului de apartenență a valorilor comune”, a menționat Pogolșa.

Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, a oferit mai multe detalii în ceea ce privește programul taberelor.

„Am oferit pachete la tabere pentru 650 de elevi din Republica Moldova, pe care le-am alocat în colaborare cu Ministerul Educației. Criteriile după care au fost selectați: sunt români de pretutindeni și au vârsta cuprinsă între 10 – 18 ani, au cunoștințe de bază ale limbii române, sunt câștigători ai olimpiadelor sau a concursurilor naționale și internaționale, au rezultate bune la învățătură, au rezultate în sport, muzică și arte plastice, au rezultate în promovarea identității românești, etc.. Programul organizat în tabără va cuprinde activități educative, culturale, sportive, prelegeri – având ca temă istoria și civilizația românească, concursuri de cultură generală, proiecții de filme și altele”, a explicat Ambasadorul.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților