[ X ]
[ X ]
[ X ]
Riscă să fie cercetaţi penal, pentru cultivarea plantelor de cânepă
21 Iulie

Acţiunile de combatere şi prevenire a infracţiunilor legate de droguri sunt demarate activ de către Poliţia Capitalei, în acest context, poliţiştii sectoarelor Botanica, Râşcani şi Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au iniţiat investigaţii speciale după ce au depistat mai multe fâşii de cânepă cultivată, informează CURENTUL.

Astfel în grădina unei gospodării din sectorul Râşcani, a unui bărbat de 58 ani, poliţiştii au depistat şi ridicat peste 50 de tufe de cânepă, iar în comuna Bubuieci au fost depistate plante de cânepă crescute şi îngrijite printre rândurile de porumb, care ar aparţine unui locuitor în vârstă de 67 ani. În dependenţă de rezultatele expertizei criminalistice, ambii bărbaţii riscă să fie cercetaţi penal şi sancţionaţi cu amendă în mărime de la 4 mii de lei la 8 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 100 de ore.

Totodată, poliţiştii sectorului Botanica au depistat o fâşie de cânepă sălbatică pe traseul s. Brăila şi comuna Băcioi. La faţa locului au fost solicitaţi angajaţii serviciilor de salubrizare, pentru a cosi şi nimici prin ardere plantele de cânepă.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților