[ X ]
[ X ]
[ X ]
Riscă până la 4 ani de închisoare pentru mai multe furturi. Un tânăr – plasat în arest!
22 Iulie

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Râșcani, din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, recent, în urma măsurilor speciale de investigație au reținut un tânăr în vârstă de 25 de ani, originar din raionul Criuleni, pentru comiterea mai multor furturi din oficii și furturi de biciclete din scara blocului.

Individul a comis cel puțin patru furturi pe teritoriul sect. Râșcani, pe parcursul lunilor mai-iunie. Acesta a comis două furturi din oficii și două de biciclete din scara blocului.

Tânărul pătrundea în oficii pe timp de noapte prin forțarea geamurilor de unde sustragea bunuri materiale cum ar fi: laptop, telefoane mobile, iar bicicletele le sustrăgea din scara blocului unde intra prin acces liber și observându-le fără supraveghere le sustrăgea. Astfel, prin acțiunile sale a cauzat victimelor un prejudiciu în sumă de 80 000 lei.

Ulterior, în urma măsurilor întreprinse, tânărul a fost reținut și escortat la Inspectoratul de Poliție pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale, individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că bunurile sustrase le vindea.

Actualmente, el este plasat în arest pentru 30 de zile și cercetat penal pentru furt, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților