[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rezultatele operațiunii „Antidrog” desfășurate ieri: 183 percheziții în țară, grupări criminale anihilate, droguri în valoare de peste 15 milioane de lei depistate
9 Noiembrie

Procuratura Generală, în comun cu Inspectoratul General al Poliției și Direcția Poliție a mun. Chișinău au efectuat, ieri, peste 183 de percheziții în întreaga țară în cadrul operațiunii „Antidrog”, transmite CURENTUL.

În cadrul acestei operațiuni au fost anihilate mai multe grupări criminale.

Polițiștii au documentat 4 grupări criminale care avea celule de distribuire a drogurilor în raioanele țării. Toate drogurile depistate au fost aduse de peste hotare prin contrabandă.

Un grup era specializat în distribuția pastilelor de ecstasy prin cluburi la un preț de 450 de lei pastila.

O altă grupare distribuia droguri sintetice. Au fost reținute 5 persoane cu liderul grupării de origine romă.

Un alt grup se specializa cu distribuția pastilelor ecstasy și marijuana. Au fost reținute 6 persoane dintre care 2 reprezentau un cult religios.

Un alt grup se ocupa cu comercializarea drogurilor prin intermediul internetului și aplicațiilor din telefon.

Percheziții s-au desfășurat în 27 de raioane și au fost reținute 25 de persoane.

Valoarea drogurilor ajunge la 15 milioane de lei. Au fost ridicate și arme de foc și muniții, grenadă și echipament pentru deghizare.

Vârstele celor reținuți sunt de la 19 la 47 de ani, 47 din ei au fost anterior condamnați, iar 5 din ei sunt studenți.

În mun. Chișinău s-au efectuat 73 de percheziții. Au fost reținuți 7 membri ai unei grupări, care pe parcursul a 3 ani de zile punea în circulație substanțe chimice.

5 persoane au fost arestate preventiv, 2 din ele cercetate în liberate.

Clientul apela la o aplicație de comunicare, primea acceptul de la vânzător pentru a procura substanțele, făcea un transfer bănesc de la 250 la 2 mii de lei, prezenta bonul de plată prin fotografie trimisă prin această aplicație și ulterior i se comunica unde poate găsi drogurile.

Polițiștii au descoperit 97 de ascunzișuri în Chișinău. Valoarea drogurilor ridicate ajunge la 3 milioane 500 de mii de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților