[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rezultatele controalelor ANSA săptămâna trecută: Au fost întocmite 74 procese de contravenție
27 Martie

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate 105 controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 15 întreprinderi de comercializare a produselor de uz fitosanitar și fertilizanți și 29 de depozite pentru păstrarea temporară a PUFF, transmite CURENTUL.

12 agenți economici au fost supuși controlului la compartimentul pregătirii și comercializării semințelor. Inspectorii ANSA s-au deplasat la 35 ferme de întreținere a animalelor, la 3 incubatoare, 6 exploatații de animale, un complex de creștere a cărnii de porcine, 6 unități de comercializare a furajelor, 15 puncte de colectare a laptelui și un abator. S-au prelevat probe de la 8 secții de mezeluri.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 74 de magazine alimentare, 3 gherete alimentare, 10 marketuri. Inspectorii au întreprins vizite de control la 4 săli de festivități, 32 de cafenele, 3 baruri și la 59 de blocuri alimentare din instituții școlare și preșcolare.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 143 de neconformități, întocmite 123 de prescripții, 47 procese verbale de contravenție.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților