[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reuniunea Teatrelor Naționale va avea loc, al treilea an consecutiv, sub patronajul Președinților Maia Sandu și Klaus Iohannis
28 Martie

Reuniunea Teatrelor Naționale din Republica Moldova și România se va desfășura și în acest an sub patronajul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și al Președintelui României, Klaus Iohannis, informează CURENTUL.

Pe 27 martie 2023, de Ziua Mondială a Teatrului și Ziua Unirii Basarabiei cu România, Președinta Maia Sandu a acordat Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, un proiect cultural de amploare ce se va desfășura la Chișinău în perioada 14-25 septembrie 2023. Un anunț similar a fost făcut, în această după-amiază, de la Cotroceni.

Reuniunea Teatrelor Naționale, ajunsă la cea de-a 8-a ediție, este organizată de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din Republica Moldova, Ministerului Culturii din România și al Institutului Cultural Român. Evenimentul celebrează comuniunea de istorie, limbă, cultură și aspirații europene dintre Republica Moldova și România.

Inapoi la arhiva noutaților