[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reuniunea Consiliului Consultativ al EUBAM! Ce a subliniat șeful IGPF în discursul său
27 Noiembrie

Cea de-a 33-a reuniune a Consiliului Consultativ al Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM) a avut loc astăzi, 27 noiembrie, la Chişinău. Ședința Consiliului Consultativ a reunit reprezentanți ai Ministerelor Afacerilor Externe, autorităților de frontieră, serviciilor vamale și agenţiilor de aplicare a legii din Republica Moldova și Ucraina, Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Organizației Internaționale pentru Migrație, Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa și Programului de Dezvoltare al Organizației Națiunilor Unite, informează CURENTUL.

Cooperarea continuă și activă a EUBAM cu serviciile sale partenere, munca lor pentru consolidarea încrederii dintre Chișinău și Tiraspol, deschiderea Punctului comun de contact „Palanca” și eforturile de combatere a contrabandei cu țigarete au fost printre cele mai importante realizări evidențiate de Consiliul Consultativ. Mai mult, Consiliul Consultativ a încurajat autoritățile din Moldova și Ucraina să profite de avantajele aduse de mecanismul controlului comun și să-l extindă în noi locații de-a lungul frontierei comune.

Delegația Poliției de Frontieră a fost condusă de șeful IGPF, Rosian Vasiloi. În alocuțiunea sa, dumnealui a reiterat importanța dezvoltării conlucrării pe diferite segmente de activitate la frontiera moldo-ucraineană, dar și necesitatea extinderii conceptului de control comun și patrulare comună la frontiera de stat.

Rosian Vasiloi a confirmat buna colaborare între Poliția de Frontieră și Misiune, bazată pe un suport consistent din partea EUBAM adus procesului de reformă instituțională.

Şedinţa Consiliului consultativ se va reuni din nou la Odessa, în iunie 2020.

Cristina Gurez

received_567175530521912 received_820226885161758

Inapoi la arhiva noutaților