[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reținuți pentru tâlhărie. Au atacat și deposedat un bărbat de geanta personală în care se aflau bani
5 Octombrie

Doi bărbaţi cu vârstele de 25 şi respectiv 33 de ani, locuitori a municipiului Chişinău, sunt suspectaţi pentru tâlhărie. Aceştia, anterior au mai săvârşit infracţiuni similare, transmite CURENTUL.

Astfel, la 29 septembrie curent, poliţia a fost alertată de către un bărbat de 33 de ani, angajat a unui schimb valutar din capitală, care a declarat forţelor de ordine că în timp ce se îndrepta spre locul de muncă, prin parcul Catedralei Mitropolitană din capitală, două persoane necunoscute l-au atacat şi deposedat de geanta personală, în care se aflau peste 900 mii lei.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate şi vizionării camerelor video din adiacentul locului comiterii infracţiunii, procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chişinău, oficiului Buiucani, în comun cu ofiţerii de Poliţie Buiucani, au stabilit că suspecţii erau înarmaţi cu un electroşoc. Aceştia, după comiterea infracţiunii, au urcat într-un automobil de model „BMW”, închiriat anterior, cu numerele de înmatriculare care nu coincid automobilului dat.

La 3 octombrie curent, suspecţii au fost depistaţi şi reţinuţi în timp ce se deplasau cu automobilul pe traseul Orhei – Teleneşti.

În urma percheziţiilor efectuate în automobil, a fost depistat electroşocherul, folosit la comiterea infracţiunii, care a fost ridicat şi împreună cu automobilul, anexat la cauza penală în calitate de corp delict.

La moment, suspecţii sunt reţinuţi pentru 72 de ore.

Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de „Tâlhărie” riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 12 la 15 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților