[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reținuți pentru comercializarea drogurilor. Peste 10 kg de substanțe narcotice au fost depistate în urma perchezițiilor
2 Noiembrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oficiul Sud, în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave al INI al IGP al MAI, au deconspirat activitatea unui grup criminal organizat specializat în punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, în scop de înstrăinare, pe teritoriul raionului Ceadâr-Lunga și Cahul, transmite CURENTUL.

Astfel, pe parcursul urmăririi penale, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, desfășurate mai mult de 5 luni, a fost documentat un grup de persoane implicate în comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari. La 1 noiembrie, procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii INI, au efectuat 5 percheziții în or. Ceadâr-Lunga și în satul Holuboe, raionul Cahul, fiind reținute totodată și patru persoane implicate în activitatea infracțională.

Drept urmare, în rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate droguri în proporții deosebit de mari, pregătite pentru comercializare, și anume, aproximativ 10 kg de marijuană, amfetamină, capsule cu substanțe narcotice, 790 de seringi, semințe pentru cultivarea cânepei și mijloace bănești în mărime de 21 mii de lei, obținuți din activitatea ilicită de comercializarea substanțelor narcotice.

În prezent, față de persoanele reținute au fost înaintate demersuri în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigaţiile pe caz continuă.

În cazul în care va fi găsită vinovată, persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

d1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților