[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rețeaua de magazine „Metro” va ataca la CSJ decizia Curții de Apel, prin care compania este obligată să achite datorii pentru că ar fi încălcat drepturile de autor
8 Noiembrie

ÎCS „Metro Cash & Carry Moldova” nu este de acord cu Decizia Curții de Apel Chișinău, prin care compania a fost obligată să achite datoriile invocate și penalități, pentru că ar fi difuzat în magazinele sale muzică, cu încălcarea drepturilor de autor, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al rețelei de magazine, decizia va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

„Considerăm că decizia Curții de Apel Chișinău a fost emisă cu încălcarea normelor de drept material și procesual și vine în contradicție fundamentală cu argumentele și decizia instanței de fond, care a respins acțiunile inițiate de cele două Asociații. METRO Cash & Carry Moldova va ataca decizia Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție”, se spune în comunicat.

Amintim că ÎCS „Metro Cash & Carry Moldova” a fost acționat în judecată de către Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Protecția Creației Intelectuale” și Asociația „Drepturi de Autor și Conexe” pentru că a folosit piese muzicale fără a achita drepturile de autor.

Curtea de Apel Chișinău a decis că rețeaua de magazine trebuie să achite 500 mii lei Asociației Obștești „Asociația Națională pentru Protecția Creației Intelectuale” pentru încălcarea drepturilor de autor și conexe, precum și 200 mii lei Asociației „Drepturi de Autor și Conexe” cu titlu de reparaţie a prejudiciului moral.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților