[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republicii Moldova va participa la programul UE ,,FISCALIS” 
19 Aprilie

Sistemul fiscal al Republicii Moldova va fi aliniat la standardele UE. Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Finanțelor, ratificarea Acordului între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la programul UE pentru cooperare în domeniul fiscal ,,FISCALIS”.

„Programul „FISCALIS” va sprijini cooperarea cu administrațiile fiscale ale statelor membre UE. Totodată, acesta va contribui la colectarea impozitelor, combaterea fraudei fiscale și a evaziunii fiscale prin instituirea unor sisteme informatice eficiente, schimb de bune practici, dar și acțiuni comune de gestionare a riscurilor”, susține ministra Finanțelor, Veronica Sirețeanu.

Astfel, țara noastră va beneficia de sprijin în vederea îmbunătățirii funcționării pieței interne, stimularea competitivității și a concurenței loiale. De asemenea, odată cu implementarea Acordului, vor fi finanțate mai multe acțiuni ce vizează, inclusiv, consolidarea capacităților IT, prin dezvoltarea și operarea sistemelor electronice europene.

Acordul privind participarea Republicii Moldova la programul UE pentru cooperare în domeniul fiscal ,,FISCALIS” a fost semnat pe 7 februarie 2023, la Bruxelles, și prevede acordarea unui suport financiar în sumă de 269 de milioane de euro. Programul urmează a fi implementat de către Serviciul Fiscal de Stat, în perioada 2023-2027.

Inapoi la arhiva noutaților