[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Moldova va beneficia de un sprijin financiar pentru reabilitarea liniei de cale ferată Chișinău-Ungheni
13 Septembrie

Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze au semnat, astăzi, o Scrisoare de Intenție, privind finanțarea proiectului de reabilitare și modernizare a liniei de cale ferată Chișinău – Ungheni. Documentul a fost semnat de către Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan și Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene, Amélie de Montchalin, transmite CURENTUL.

„Apreciem deschiderea venită din partea Ministerului Economiei și Finanțelor și a Departamentului de Trezorerie din Republica Franceză pentru intenția de a acorda Republicii Moldova un împrumut financiar în condiții preferențiale, pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare a țării. Fondurile acordate de Guvernul Francez vor fi destinate procurării echipamentelor automatizate și reabilitarea a unor porțiuni de cale ferată pe tronsonul Chișinău-Ungheni. Acest proiect este unul strategic pentru țara noastră și va îmbunătăți substanțial conexiunea rețelei moldovenești de cale ferată la cea română și europeană”, a menționat ministrul Vadim Brînzan.

Suportul financiar pentru acest proiect a obținut deja un prim aviz favorabil al Comitetului interministerial de examinare a proiectelor urmând ca Guvernul francez să examineze condițiile acordării suportului financiar din partea Trezoreriei.

De asemenea, criteriile de implementare a sprijinului financiar francez și condițiile exacte de finanțare vor fi definite într-un Acord interguvernamental semnat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților