[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Moldova și Georgia au semnat un memorandum de colaborare în domeniul concurenței
18 Noiembrie

Un Memorandum de colaborare în domeniul concurenței a fost semnat de către Viorica Cărare, Președintele Consiliului Concurenței al Republicii Moldova și Nodar Khaduri, Președintele Agenției pentru Concurență din Georgia, transmite CURENTUL.

Documentul a fost semnat în cadrul vizitei Președintei Consiliului Concurenței, la Tbilisi, Georgia, unde în perioada 16-17 noiembrie se desfășoară Conferința Internațională cu genericul „Politica de concurență: Perspective și provocări”.

Memorandumul are drept scop stimularea cooperării profesionale între cele două autorităţi; promovarea şi intensificarea schimbului de experiență şi informaţii, inclusiv în domeniul investigațiilor, cu referire la încălcarea normelor concurențiale. De asemenea, documentul prevede organizarea de consultări periodice, atât la nivelul conducerii acestor organisme, cât şi la nivel de experţi pentru promovarea acţiunilor privind cultura concurenţială.

În cadrul Conferinței de la Tbilisi, Viorica Cărare a prezentat și un discurs privind promovarea mediului concurențial în Republica Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților