[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Moldova se alătură instrumentului de căutare TMview. Ce reprezintă acest sistem și ce oportunități oferă
21 Noiembrie

Începând cu data de 20 noiembrie 2017, mărcile din baza de date a Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală din Republica Moldova au fost adăugate la instrumentul de căutare TMview, pus la dispoziție de Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), transmite CURENTUL.

TMview reprezintă un instrument de consultare on-line gratuit a bazelor de date în domeniul mărcilor. TMview oferă utilizatorilor, prin intermediul unui sistem centralizat, acces la platforma de date a 62 de oficii naţionale/regionale.

TMview este:

· Disponibil 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

· Actualizat zilnic.

TMview își găsește utilitatea pentru:

· Cercetări în domeniul mărcilor.

· Verificarea disponibilității unei denumiri de marcă.

· Vizualizarea modificărilor referitoare la: schimbarea statutului,
schimbarea numelui și terminarea perioadei de opoziție.

TMview oferă:

· O interfaţă reproiectată pentru îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor. Aceasta include opţiuni pentru configurarea integrală a preferinţelor utilizatorilor şi afişarea rezultatelor de căutare, precum şi un sistem de file pentru deschiderea simultană a mai multor mărci.

· Noi caracteristici de căutare şi filtrare, precum căutarea aproximativă, căutarea sintagmelor, istoricul căutării, sugestii de căutare. De asemenea, sunt disponibile mai multe criterii de căutare în căutarea avansată, precum posibilitatea de a căuta în funcţie de oficiul naţional/regional de mărci, numărul de referinţă al mărcii şi statutul mărcii.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților