Prin Regulamentul de punere în aplicare publicat astăzi în Jurnalul Oficial al UE, Comisia Europeană a autorizat exportul de carne de pui proaspătă din Republica Moldova.
Această noutate este rezultatul dialogului constant în cadrul Acordului de Asociere RM-UE și Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) și va deschide noi orizonturi pentru dezvoltarea industriei avicole din țară, contribuind astfel la integrarea economiei naționale în Piața unică Europeană.
Amintim că, în martie 2023, țara noastră a fost autorizată de către Comisia Europeană, pentru prima dată, de a exporta, în țările europene, carne procesată de pasăre și ouă (categoria A).
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor încurajează agenții economici să depună cereri pentru exportul produselor moldovenești în Uniunea Europeană și va oferi sprijinul necesar pentru a ajuta producătorii să se conformeze rigorilor UE.