[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE: Se atestă mai multe îmbunătățiri
29 Ianuarie

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, în cadrul unor declarații de presă – la Chișinău, a declarat că în anul 2020 procesul de reglementare a fost complicat din cauza a două lucruri, informează CURENTUL.

„Începând cu anul 2015, am întreprins mai mulți pași, ca oamenii care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului să beneficieze de o îmbunătățire a vieții – acesta ne-a fost obiectivul. Regretabil, procesul nu a avansat atât de rapid precum noi ne-am dorit – atât în 2019, cât și în 2020”, a spus Ambasadorul.

La fel, oficialul a declarat că în 2019 a avut loc o întâlnire la Bratislava care nu a avut un rezultat asupra căruia să existe acord: „Pe când în 2020, procesul a fost complicat din cauza a două lucruri: pandemia și evenimentele politice complicate în Republica Moldova”.

În cursul ultimelor zile, Reprezentantul special spune că a avut întrevederi cu toți cei care contează în procesul dat: „Aceste întâlniri au loc într-un context în care au loc mai multe îmbunătățiri, ceea ce am văzut în ultimele zile. La fel, mă bucur ca s-a reluat dialogul dintre reprezentanții politici”.

„Îmi dau seama că procesele politice interne continuă, dar este important ca ei să conștientizeze însemnătatea acestui subiect”, a conchis Ambasadorul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților