[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reprezentantul Special al OSCE în procesul de reglementare transnistreană: „Vrem să aducem la viață prevederile protocolului de la Berlin”
24 Mai

Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim se află la cea de-a patra vizită în R. Moldova. Astăzi, oficialul a avut întâlnire cu Viceprim-ministrul R. Moldova Gheorghe Bălan, transmite CURENTUL.

Gheorghe Bălan a menționat că se prevăd mai multe întrevederi și discuții cu oficialii din Transnistria.

„Sperăm că aceste vizite vor contribui la relaxarea discuțiilor cu Tiraspol și ne va permite să găsim soluții care rămân pe agenda de consultări și negocieri de partea trasnistreană. În baza acestor runde de negocieri, în formatul 5+2, sperăm să aducem „la viață” aceste decizii”, a spus viceprim-ministrul.

Reprezentantul special al OSCE a menționat că sunt de discutat mai multe chestii, mai ales prevederile protocolului de la Berlin.

„Eforturile noastre sunt concentrate pe educație, telecomunicații și transporturi. Sperăm ca discuțiile din grupurile sectoriale să aducă succes. Avem aproape un an de la semnarea protocolului de la Berlin, vrem să aducem „la viață” prevederile din protocol”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților