[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reprezentanții SIGMA și UE în vizită la Curtea de Conturi. Ce promisiune au făcut aceștia
2 Februarie

Legea privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), intrată în vigoare la începutul acestui an, a fost discutată de Președintele CCRM, Veaceslav Untila, la întrevederea cu Alastair Swarbrick, consilier senior pentru politică, finanțe publice și audit și coordonatorul asistenței SIGMA pentru Moldova și Ekaterina Yakovleva, Manager de Proiect, Delegația UE în Moldova, transmite CURENTUL.

La întrevedere, la fel, au participat Tatiana Cunețchi, membru CCRM, Petru Rotaru, membru CCRM, Valeriu Muntean, șef al Aparatului și Reghina Bogatîreț, șef Direcția juridică.

Delegația UE în Republica Moldova colaborează cu OCDE/SIGMA privitor la reforma administrației publice în Republica Moldova, inclusiv referitor la managementul finanțelor publice. În acest context, experții SIGMA au fost implicați în revizuirea proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi.

Veceaslav Untila a relatat despre planurile Curții de Conturi referitor la punerea în aplicare a noii legi și despre posibilele modalități de colaborare ulterioară cu experții SIGMA.

Discuțiile s-au axat, în special, pe certificarea personalului cu atribuții de audit public. S-a menționat necesitatea elaborării Regulamentului privind certificarea auditorilor publici și organizarea de instruiri, seminare în acest sens. Reprezentanții SIGMA au dat asigurări că susțin intențiile CCRM privind conceptele expuse și vor veni cu o viziune de abordare generală la acest subiect.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților