[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reprezentanții mediului de afaceri, în discuții cu ministrul Economiei și directorul Agenției de Investiții
4 Martie

Ministrul economiei, Sergiu Gaibu și directorul general al Agenției de Investiții, Stelian Manic au avut o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri. Participanții au analizat provocările cu care se confruntă mediul de afaceri pe diferite sectoare în situația de criză actuală și au stabilit necesitatea de comunicare sectorială pentru identificarea soluțiilor practice, transmite CURENTUL.

În zilele următoare urmează o rundă de întrevederi pe domenii sectoriale dintre autoritățile de resort, reprezentanții mediului de afaceri și ai investitorilor străini.

Ministrul Gaibu a încurajat propunerile venite din partea reprezentanților mediului de afaceri și a salutat efortul Agenției de Investiții de a intermedia discuțiile cu mediul de business și investitori.

„Este critic să asigurăm un flux de informații pentru a înțelege care sunt necesitățile în lanțurile valorice și cele logistice și de transportare a mărfurilor. Deja discutăm cu ministerele de resort pentru a organiza noi coridoare de transport al mărfurilor și soluționarea rapidă a reorientării fluxurilor comerciale. Avem deschidere internațională în acest sens și împreună cu voi vom stabili cele mai eficiente strategii de acțiune și comunicare pentru a asigura stabilitatea”, a menționat ministrul.

Discuțiile au avut loc în contextul în care unele companii, fie importă produse de materie primă din Ucraina sau Federația Rusă și Belarus, fie exportă mărfurile în aceste țări și, în prezent, înregistrează dificultăți de import/export al produselor.

Totodată, au fost abordate și posibilitățile de integrare a refugiaților ucraineni în câmpul muncii. Reprezentanții sectorului IT și-au exprimat deschiderea pentru specialiștii IT care vor să se angajeze în țara noastră. ”Ne bucurăm și apreciem că autoritățile au răspuns atât de rapid solicitărilor noastre. Suntem gata să oferim și locuri de muncă, și să susținem echipele de IT care au fost nevoite să plece din Ucraina”, a propus Marina Bzovaia, președinta Asociației companiilor private din domeniul TIC.

Directoarea IT Park Moldova, Natalia Donțu și Marcela Lozovanu, reprezentanta Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS Moldova), la fel și-au exprimat disponibilitatea instituțiilor de a oferi suport în angajarea cetățenilor ucraineni.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților