[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reportaj despre blocul prăbușit de la Otaci. Cum s-a întâmplat totul?
25 August

Proiectul „Oameni și Kilometri” a realizat un reportaj despre Blocul prăbușit de la Otaci. Reportajul în sine reprezintă faptele detaliate a evenimentelor ce s-au întâmplat cu câteva zile înainte ca blocul să se prăbușească, în ziua prăbușirii, dar și după.

„E nouă și douăzeci de minute, seara. Ferestrele de la etajul nouă încep să plesnească. Cioburi de sticlă țâșnesc în toate părțile. Bucata de bloc dinspre exteriorul curții se desprinde asemenea unei ramuri groase rupte dintr-o tulpină. Bucăți de zid se prăbușesc în gol. Eugenia și Olga, două vecine, fug din blocul din vale, când o duduitură astupă țipetele oamenilor. Întorc capul. Pulberea saltă ca un nor și rămâne în aer. În următoarea secundă o crăpătură lungă și lată despică clădirea. Partea din deal se desface în bucăți cu o bubuitură înfundată. Zidurile a jumătate de bloc s-au făcut una cu pământul.

Unii încep să țipe, să se apuce de cap și să plângă că n-au reușit să-și salveze lucrurile. Alții rămân muți de uimire. În fața lor, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, s-a prăbușit jumătate de bloc de la sine. Un bloc ce înseamna casă pentru 107 oameni, dintre care 25 sunt copii”.

Reportajul integral îl puteți citi aici.

Inapoi la arhiva noutaților