[ X ]
[ X ]
[ X ]
Renato Usatîi: Reprezentantul Guvernului la Bălți a fost numit pe principii politice ca să ne pună bețe în roate
11 Octombrie

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care candidează la Bălți pentru un nou mandat de primar, consideră că actuala guvernare a preluat de la precedenta practica de a partaja funcții-cheie pe criterii politice. Asta chiar dacă exponenții actualei guvernării, când erau în opoziție, afirmau că nu vor face acest lucru dacă vor veni la putere, transmite CURNETUL cu referire la independent.md

Usatîi s-a referit la numirile de la Guvern din 9 octombrie a cinci noi șefi ai Oficiilor Teritoriale ale Cancelariei de Stat în regiuni, printre care și cel de la Bălți.

„Funcțiile s-au repartizat pe criterii politice. Oficiul de la Nord și cel de la Comrat a fost dat socialiștilor”, a spus Usatîi.

Șef al Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat a fost numit, Vitalie Nogali, care la alegerile parlamentare din 24 februarie, a fost delegat de PSRM în funcția de vicepreședinte al Circumscripției Electorale Uninominale nr.10 din Bălți.

Renato Usatîi nu a exclus că această numire a fost făcută intenționat pe criterii politice pentru a crea obstacole activității Primăriei Bălți.

„De ce au făcut asta? Ei știu din sondajele lor că eu câștig alegerile cu 65 la sută și îmi trimit un reprezentant ca să-mi creeze probleme, așa cum ni le-a creat până nu demult Mahu (fostul șef al OT Bălți al Cancelariei de Stat –n.r.), a declarat Usatîi.

Dacă vor încerca să blocheze activitatea Primăriei, prin a cere anularea unor decizii adoptate în Consiliul municipal Bălți, vom mobiliza oamenii ca să-i spunem lui Dodon că „acesta nu este un cuțit înfipt în spatele lui Usatîi, ci în cel al populației orașului”.

Declarațiile au fost făcute de Renato Usatîi la o întâlnire electorală cu locuitorii orașului Bălți.

Inapoi la arhiva noutaților