[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Renaștere” a discutat cu Andrei Klimov avantajele integrării eurasiatice pentru Republica Moldova
8 Septembrie

În cadrul unei videoconferințe cu Andrei Klimov, vicepreședintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Consiliului Federației Ruse, conducerea Partidului „Renaștere” a discutat avantajele integrării eurasiatice pentru Republica Moldova, informează CURENTUL.

„UEE este o piață tradițională și nelimitată pentru producători agricoli și industria prelucrătoare din Moldova. În plus, calitatea de membru al acestei organizații va ajuta Moldova să achiziționeze resurse energetice la prețuri accesibile. UEE este o uniune pur economică. Participarea în această organizație nu implică renunțarea la o parte din suveranitatea națională în favoarea organismelor uniunii, așa cum se întâmplă în cazul țărilor membre ale Uniunii Europene” – a declarat Natalia Parasca, președinte interimar al „Renaștere”.

Potrivit spuselor sale, Partidul „Renaștere” vede Moldova ca pe un stat prosper, dezvoltat economic, independent și neutru.

„UEE, care reunește Rusia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan și Armenia este o organizație internațională tânără și în curs de dezvoltare rapidă. Dorim să devenim membri cu drepturi depline ai acestei organizații pentru a ne integra în procesele economice, științifice și educaționale și pentru a deveni parte a noilor lanțuri logistice și a proiectelor de infrastructură la scară largă”, a subliniat Natalia Parasca.

Inapoi la arhiva noutaților