[ X ]
[ X ]
[ X ]
Regulamentul privind desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile prezidențiale va fi modificat
1 Iunie

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță despre inițierea elaborării unor proiecte de hotărâre, transmite CURENTUL.

Este vorba despre modificarea Regulamentului privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 113 din 18 august 2016.

De asemenea, pentru modificarea Regulamentului privind activitatea consiliului electoral de circumscripție, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1702 din 19 iunie 2018 și pentru modificarea Regulamentului privind activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1734 din 3 iulie 2018.

„Necesitatea elaborării acestor proiecte constă în ajustarea dispozițiilor actelor normative în vigoare la normele Codului electoral, precum și îmbunătățirea prevederilor existente referitoare la procedura de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, precum și la activitatea organelor electorale inferioare”, menționează CEC.

Propunerile pot fi prezentate, până la data de 12 iunie 2020 inclusiv, la adresa poștală: str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chişinău, MD 2012 sau la adresa de e-mail: info@cec.md.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților