[ X ]
[ X ]
[ X ]
Regulamentul Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal ar urma să fie modificat
19 Mai

Deputații propun fortificarea capacităților instituționale ale Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, în corespundere cu prevederile Directivei nr.680/2016 și a Regulamentului nr.679/2016 adoptate de Parlamentul și Consiliului UE. Cu votul majorității, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a aprobat raportul la un proiect de lege în acest sens, transmite CURENTUL.

De asemenea, documentul conține norme de ajustare a atribuțiilor și competențelor Centrului în corespundere cu modificările legislative operate într-un șir de acte.

Un alt element inovator propus de autorii prezentului proiect ține de instituirea unei funcții noi pentru cadrul juridic din Republica Moldova, cea de inspector de protecție a datelor. Aceasta este determinată drept o funcție publică cu statut special în cadrul structurii organizatorice a Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

La fel, se propune instituirea în subordinea centrului a unei unități de instruire și sporire a calificării destinată atât reprezentanților care activează în cadrul autorităților de drept public, cât și personalului instituției.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților