[ X ]
[ X ]
[ X ]
Regretă că a plecat din cadrul SIS? Ce spune preşedintele Comisiei de control a dosarelor din cadrul INTERPOL, Vitalie Pârlog
15 Martie

Chiar dacă noua sa funcție era compatibilă cu cea de director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vitalie Pârlog a decis să de dedice doar funcției de preşedinte al Comisiei de control a dosarelor din cadrul INTERPOL, transmite CURENTUL.

Vitalie Pârlog consideră că a făcut o alegere corectă.

„Deşi funcţia mea din cadrul INTERPOL era perfect compatibilă cu cea de Director al SIS (la fel cum şi alţi colegi de-ai mei deţin funcţii importante în organele de drept din ţările lor), totuşi, fiind Preşedinte al Comisiei, care e responsabilă de asigurarea independenţei respectivei structuri, dar şi ca urmare a atacurilor vehemente regizate în adresa mea, am ales să rămân neutru, ca să nu admit antrenarea sub nici o formă a organizaţiei în diverse polemici ce ar fi creat anumite aparenţe. Din acest punct de vedere, consider că am făcut o alegere corectă. Sper că acele iniţiative cu care am venit, fiind în funcţia de Director SIS, să fie promovate cu succes şi în continuare”, a spus Vitalie Pârlog pentru tribuna.md.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților