După ce președintele Partidului Societății Progresiste a contestat felul în care Andrei Munteanu și-a înaintat candidatura la alegerile din Chișinău, între politicieni s-a declanșat un adevărat război de replici, informează CURENTUL.
Drept ripostă, Andrei Munteanu a declarat că Marin Livădaru ar fi fost demis din funcția de președinte al decizia membrilor partidului, pentru că ar fi trădat formațiunea.
„Partidul nostru a fost creat aproximativ 4 ani în urmă, Unul din fondatorii partidului și unul din oamenii de bază ai partidului, Marin Livădaru, inițial vorbea numai și numai despre proiecte economice, care de fapt m-au captivat și pe mine să vin să dac parte. În scurt timp, Domnul Livădaru a început a deraia, din păcate. S-a ajuns până la ceea că a apărut un conflict între dumnealui și încă unul din membrii biroului permanent, dar peste ceva timp am aflat de fapt că dumnealui a înșelat o persoană din afara partidului și atunci noi imediat am reacționat și domnul Livădaru a fost demis”, a declarat Andrei Munteanu solicitat de reporterul nostru.
Mai multe decât atât, potrivit lui Munteanu, Livădaru a vrut să vândă partidul.
„Dacă să folosim limbajul jurnalistic, am aflat din surse demne de încredere că de fapt, el pe la spate se târguia cu cineva să vândă partidul, și asta a fost și mai grav decât toate altele care se acumulase anterior. Sigur noi am putut să facem public deodată despre excluderea lui domnul Livădaru, dar credeți-ne că oamenii din echipă sunt oamenii care înțeleg. Noi în Republica Moldovei deja suntem puțini. Dumnealui știa, faptul că el zice că a aflat din presă este o minciună. Dumnealui a fost la ședința când s-a pus la vot și a fost demis”, a adăugat Munteanu.
Pe de altă parte, contactat de CURENTUL, Marin Livădaru a negat acuzațiile lui Andrei Munteanu și a calificat acțiunile acestuia drept o tentativă de preluare a puterii în partid, prin mijloace staliniste, pentru care va fi tras la răspundere.
Marin Livădaru: „Domnul Munteanu acționează cinic. Mandatul meu de președinte expiră pe 25 septembrie. Domnul Munteanu, împreună cu un grup de oameni se ocupă cu un atac raider asupra partidului. Dumnealui va trebuie, probabil, să răspundă în fața instanțelor competente. Nu există așa ceva. Decizia a aparținut la trei persoane, dar partidul nu constă din trei persoane. Partidul este înregistrat cu 4500 de membri, la Ministerul Justiției. Dintre care, peste câteva sute de persoane activează în teritoriu. Trei persoane, printre care se găsește și domnul Munteanu, fac tentative, se ocupă cu manipularea, fabricarea actelor, pe care eu desigur le voi contesta. Am fost peste hotare, m-am reîntors abia ieri, și acum, înainte de a ieși cu declarații publice culeg informații și verific în baza căror acte ei și-au asumat responsabilitatea să depună cerere la CEC pentru a candida. Și dumnealui, cu regret, strânge bârfe precum că ar exista un proces verbal, întocmit de un fost procuror care niciodată nu a fost membru de partid dar care se spune că este, și aceste trei persoane parcă m-ar fi demis din cauza unei plângeri. E o fabricare tipică celor de pe vremea lui Stalin. Un președinte de partid, conform statului, poate fi scos din funcție numai la Congres. Situația este simplă de tot. Am fost ales în anul 2014, la constituirea Partidului Societății Progresiste, în funcția de președinte și mandatul meu durează patru ani.”, a declarat Livădaru.
Potrivit președintelui PSP, în viitorul apropiat va avea loc Congresul partidului la care toată „lumea va vedea cine este Marin Livădaru”.
Dumitru Garcaliuc