[ X ]
[ X ]
[ X ]
Refuzul Centralei de la Cuciurgan de a livra energie electrică către SRL „Furnizare Energie” va fi investigat de Consiliul Concurenței. ANRE a prezentat raportul
12 Aprilie

Consiliului Concurenței se va expune, prin prisma legislației concurențiale, pe subiectul ce vizează refuzul Centralei termoelectrice „Молдавская ГРЭС” de a livra energie electrică către SRL „Furnizare Energie”, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al ANRE, la data de 12 aprilie 2022, Consiliul de Administrație al Agenției a examinat Raportul privind rezultatele investigației pe piața energiei electrice, pentru elucidarea circumstanțelor care au dus la imposibilitatea titularului de licență SRL „Furnizare Energie” de a furniza energie electrică consumatorilor finali, începând cu data de 04.12.2021. ANRE a decis să remită, în decurs de 7 zile, acest raport Consiliului Concurenței.

Investigația pe piața energiei electrice a fost inițiată de către ANRE pentru examinarea motivelor care au condiționat refuzul producătorului SATÎ „Молдавская ГРЭС” de a livra energie electrică către SRL „Furnizare Energie”, precum și motivele din care cauză furnizorul a fost în imposibilitate de a-și onora obligațiunile sale contractuale în raport cu consumatorii  finali.

ANRE menționează că a pus accentul pe respectarea de către SATÎ „Молдавская ГРЭС” și SRL „Furnizare Energie” a obligațiilor contractuale existente privind furnizarea energiei electrice,  precum și neadmiterea aplicării unor practici abuzive în raporturile cu partenerii comerciali, care ar putea crea dezavantaje concurențiale.

 

 

Inapoi la arhiva noutaților