[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Reforma Învățământului din Moldova” – subiect de discuție între FISM, MECC și reprezentanții Băncii Mondiale
4 Martie

În zilele de 02-03 martie curent, managerii Instituției Publice „Fondul de Investiții Sociale din Moldova” cu reprezentanții misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au participat la o sesiune de monitorizare online a activităților desfășurate în cadrul procesului de implementare a subproiectelor în cadrul Componentei A.2 a Proiectului ”Reforma Învățământului din Moldova” (PRIM), transmite CURENTUL.

Subiectul discuțiilor a vizat progresele în implementarea lucrărilor civile de renovare a școlilor, finanțate de MERP, în special, situația la fiecare din cele cinci obiecte aflate în proces de renovare. În acest context de idei, participanții la ședințe s-au expus asupra provocărilor ce apar în condițiile actuale, afectate de pandemia virusului COVID-19, perspectivelor de finalizare a obiectelor și rezultatelor scontate. Totodată, s-au discutat și aspectele privind achizițiile și managementul financiar.

Un alt aspect abordat în cadrul discuțiilor s-a referit la monitorizarea procesului de implementare a Cadrului de Management de Mediu în procesul de renovare a instituțiilor de învățământ realizat de IP FISM în cadrul proiectului.

Notă: Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

În total, în cadrul Componentei A.2 a Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” finanțat de Banca Mondială și gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin intermediul IP ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova” urmează a fi renovate 17 instituţii de învăţământ de circumscripţie. La moment 12 proiecte sunt recepționate, 5 – în proces de renovare.

Lista instituțiilor de învățământ beneficiare de investiții în cadrul proiectului PRIM:
1. LT “M. Eminescu” din or. Cimișlia
2. LT “A. Pușkin” din or. Ungheni
3. LT “I. L. Caragiale” din or. Orhei
4. LT “V. Coroban” din or. Glodeni
5. Gimnaziul “M. Eminescu” din or. Telenești
6. LT “M. Eminescu” din or. Anenii Noi
7. LT “M. Eminescu” din or. Strășeni
8. LT “A. Agapie” din s. Pepeni, raionul Sîngerei
9. LT “A. Doljnenco” din or. Vulcănești
10. LT “A. Vartic” din or. Ialoveni
11. LT “P. Rareș” din or. Soroca
12. LT “S. Holban” din s. Cărpineni, raionul Hîncești
13. LT “V. Alecsandri” din s. Colibaș, raionul Cahul
14. LT “Ștefan Vodă” din or. Ștefan Vodă
15. LT “Alexandru cel Bun” din or. Rezina
16. LT „Ion Pelivan” din s. Răzeni, raionul Ialoveni
17. LT „Alecu Russo” din s. Cojușna, raionul Strășeni

Cristina Pendea

FB_IMG_1615358122274

Inapoi la arhiva noutaților