[ X ]
[ X ]
[ X ]
Referendumul privind soarta fostului Stadion Republican. Listele n-au fost prezentate în termen! 
14 Septembrie

Listele cu semnăturile pentru inițierea referendumului local în Chișinău privind soarta fostului Stadion Republican n-au fost prezentate de către Grupul de inițiativă în termenul stabilit conform legii – 60 de zile, informează CURENTUL. 

„Oficial, nu am fost informați de niciunul dintre subiecți (autoritatea electorală și grupul de inițiativă) despre etapa la care se află procesul de colectare a semnăturilor pentru inițierea referendumului. Adevărat, termenul legal pentru acest proces s-a consumat, iar grupul de inițiativă ar fi trebuit să prezinte listele de subscripție la organul care l-a înregistrat (Consiliul Municipal Chișinău), pentru verificarea semnăturilor. Telefonic am comunicat cu responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău care ne-au informat că, până în prezent, n-au recepționat listele respective” – a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale Centrale (CEC) Rodica Sîrbu.

Amintim că, la 5 iulie curent, în cadrul unei conferințe de presă, fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova din Consiliul Municipal Chișinău a anunțat că grupul de inițiativă pentru organizarea unui referendum cu privire la terenul fostului Stadion Republican – „vândut de autoritățile moldovenești părții americane, fără a se ține cont de opinia cetățenilor”, a primit actele necesare pentru colectarea semnăturilor și a doua zi (6 iulie 2022) va demara procesul. Grupul de inițiativă urma, timp de 60 de zile, adică până pe 4 septembrie, să colecteze cel puțin 60 de mii de semnături. Ulterior, timp de 15 zile, urma să fie verificată corectitudinea listelor.

Inapoi la arhiva noutaților